Film

Film

 

Video

   Video

 Lysbilde Dias2 lys.fw
Lysbilder  

 

Lyd

Lyd

 

Service1.fw

Service

 

Redigering 67

Redigering

 

dropbox1-over

Klikk for info

 

 Klikk på ett av bildene over for å velge tjenester

 

 


 

Tumb MWA 16 mm-1 PNG16 mm - Det proffe' filmformatet

 

Når det gjelder digitalisering fra 16 mm film, og sammenligning av kvaliteter, har vi nok vår beste referanse i  NRK. De benytter seg nemlig av en tilsvarende skanner som oss, til sitt arkiv-oppdrag, - med der slutter også sammenligningen. NRK har selvfølgelig investert i flere maskiner av samme sort, siden de har langt flere oppgaver de skal fylle!  Maskinen på bildet er i originalformatet 4:3 - slik det eble tatt opp originalt - og opptrer med trinnløs hastighet i begge retninger. Maskinen har optisk og magnetisk lyd, og tar samtlige format det er aktuelt å digitalisere fra. Ved ønske om 16:9 og full HD leverer vi dette uten tillegg i prisen. Hvert oppdrag blir digitalt korrigert slik at nivåer av hastighet, farger, gamma og sort fremvises mest mulig korrekt. Ta kontakt med oss så finner vi ut hvilket sluttformat som passer deg best!

 

Mer utfyllende........
.........
benytter vår nye og digitale scanner seg av teknologi som gir kunden den nødvendige trygghet for at bilde, lyd, format og hastighet følger de kvalitetet og formater de ble tatt opp under. Overføringen, eller scanningen skjer i sanntid, med det antallet bilder pr. sekund som tilsvarer korrekt hastighet. Vår oppgave blir løpende å korrigere de mange parameter som gir filmen en optimal kvalitet.

16 mm og filmer i formatene standard og/eller super, blir overført på samme måte som hos sine lillebrødre R8/D8 og Super-/Singel8. Metoden benytter digital scanning - bilde for bilde - hvor målet er å benytte full 4:3 teknologi for å opprettholde det opptaksformat filmen originalt ble tatt opp i. 16:9 i full HD kan leveres hvis dette skulle være ønskelig. Som kunde bestemmer du selv hvilkent format du ønsker filmene til, og med hvilken kvalitet. Bare husk at du begrenser datamengden til det fornuftige, hvis du skal redigere opptakene i etterkant. - For det blir lett store datamengder!

16 mm regulær- og super 16 kjennetegnes gjennom dobbelt så stor film-bredde som det mer folkelige 8 mm formatet. Perforeringen er ofte på begge sider. Hvis det er lagt optisk lyd på filmen så er denne "festet" som en tynn brun stripe på siden, i stedet for perforering, mens bruk av magnetisk lyd er litt vanskeligere å "spotte"! 

 

16 mm film ble etablert som en standard i 1923, og blir selv idag satt som referansen til hvordan film "egentlig" skal se ut!

 

Vær smart, - velg en profesjonell aktør!

 

 

 

 

 

 

 

 


Ja-Du FilmStudio A/S Heggedalsbakken 6 1389 Heggedal
Telf 66794545 - epost: informasjon@jadu.no
Åpningstider:
Vi tar smittevern på alvor, og har derfor
innført strenge regler for besøk i vårt studio. Vi holder m.a.o. stengt for sporadiske besøk,
og må be deg om å bestille levering/henting gjennom å kontakte oss på epost,telefon eller sms.
Vår kapasitet er derfor noe begrenset, men vi klarer allikevel å opprettholde kvaliteten og de leveringsbetingelser vi er kjent for.
.

Copyright © Ja-Du FilmStudio A/S -            All Rights Reserved