Film

Film

 

Video

   Video

 Lysbilde Dias2 lys.fw
Lysbilder  

 

Lyd

Lyd

 

Service1.fw

Service

 

Redigering 67

Redigering

 

dropbox1-over

Klikk for info

 

 Klikk på ett av bildene over for å velge tjenester

 

 


Service, - når utstyret er defekt!

Vi har erfart gjennom våre 30-år i bransjen at filming, redigering og fremvisning gikk i stå for mange, fordi deler av utstyret rett og slett sluttet å virke! De sitter da igjen med en masse minner, som hverken lar seg vise frem eller gir mulighet for redigering. Filmrullene er i tillegg lagt bort ett-eller-annet-sted, - og det gjelder for de gamle videokassettene også.  

Svarene vi ofte hører er joda -, vi har den gamle fremviseren, men vi husker ikke helt hvorfor den sluttet å virke, eller hvor vi har gjort av den! Kanskje var det en pære som ikke lot seg erstatte, eller en drivreim som var røket og ikke lenger var å få tak i? Leverandøren og selgeren som solgte utstyret har jo for lengst sluttet i firmaet, og firmaet er sansynligvis lagt ned! Utstyret er ofte 50-år gammelt, - og på Elkjøp har de ikke engang hørt om formatet!

Hvis det er slik så ring oss og hør om vi har en løsning for deg. Enten kan vi forsøke å reparere utstyret, og hvis ikke det går, finne på noe som kan sette deg i stand til å se gjennom det du har.

Når det gjelder å få brakt videokassetter over til et annet format er utfordringen ofte enda mer kritisk enn det er for film, fordi videotape har kortere levetid. De første kassettsystemene så dagens lys på begynnelsen av 70-tallet i Norge, som betyr at vi ofte får inn tape som er både 30 og 40 år gamle. Vi bruker å informere kundene om den begrensede levetiden kassettene har, men at det ofte går bra hvis de er lagret forskriftsmessig. Uansett er det på høy tid å få sjekket om kassettene fremdeles inneholder minner, og om det er mulig å få minnene spilt over på et digitalt format.

Når det gjelder ordinær film er som sagt holdbarheten bedre. Hvis filmen er lagret tørt, mørkt og kjølig er det nesten ingen grenser for produktenes utholdenhet. I vårt arkiv har vi lagret mange timer med både 8- og 16mm film fra tidlig på 30-tallet, og da snakker vi jo om over 80-år gamle opptak. 

Ta kontakt med oss så finner vi en løsning!

 

 


Ja-Du FilmStudio A/S Heggedalsbakken 6 1389 Heggedal
Telf 66794545 - epost: informasjon@jadu.no
Åpningstider:
Vi tar smittevern på alvor, og har derfor
innført strenge regler for besøk i vårt studio. Vi holder m.a.o. stengt for sporadiske besøk,
og må be deg om å bestille levering/henting gjennom å kontakte oss på epost,telefon eller sms.
Vår kapasitet er derfor noe begrenset, men vi klarer allikevel å opprettholde kvaliteten og de leveringsbetingelser vi er kjent for.
.

Copyright © Ja-Du FilmStudio A/S -            All Rights Reserved