Film

Film

 

Video

   Video

 Lysbilde Dias2 lys.fw
Lysbilder  

 

Lyd

Lyd

 

Service1.fw

Service

 

Redigering 67

Redigering

 

dropbox1-over

Klikk for info

 

 Klikk på ett av bildene over for å velge tjenester

 

 


Brann, røyk, vann, eller knust kassett?

En ødeleggelse kan være så mangt. Fellesnevneren er at produktet ikke kan brukes, eller spilles av i sitt normale miljø. Det mest vanlige når det gjelder videokassetter er at selve kassetthuset blir utsatt for fysisk skade, mens det på ordinære filmruller ofte er gal lagring som  bidratt til at filmrullene blir ødelagt av mugg, sopp eller råte.  

I 2010 ble Ja-Du kontaktet av en kvinne fra Sandnessjøen som hadde fått sitt hus mer eller mindre totalskadet av brann. Spørsmålet var om vi kunne redde en skuff med brannskadde videokassetter. Skuffen var plassert i en kommode som hadde blitt eksponert for betydelig mengder vann-, varme- og sot.

Etter en gjennomgang med forsikringsselskapet, for bl.a. å få en godkjent ramme for de økonomiske utlegg, startet vi vår "redningsaksjon". Kassettene var i formatet VHS-C, Hi8 og DV. Av de rundt 14 timene med familieforøkelser, bryllup, dåp, oppvekst og konfirmasjon lykkes det oss å hente tilbake ca. 95 % av innholdet på de analoge tapene. DV kassettene var imidlertid helt slettet. Prosessen lærte oss at digital lagring på tape tåler mye mindre enn sine mer robuste forgjengere!

Vann- , røk- og vannskadet materiell ser ille ut, og sendes uavkortet på raskeste måte til vår adresse. Ikke gjør noe for å rense eller tørke produktene, men send dem nøyaktig slik de er. 

Pakk materiellet inn slik at de ikke blir skadet eller tørker opp, - bekreft forsendelsen på mail og/eller telefon, og send oss de skadede produktene på raskeste måte til vår adresse.

 

Priser på skjøting av tape/film, eller skifting av kassetthus, se under Service i "Headingen" på vår Hjem-side! 

 

 Tumb def D8 PNG Tumb Def Lydkass PNG Tumb mugg VHS PNG Tumb del VHS PNG

 

 


Ja-Du FilmStudio A/S Heggedalsbakken 6 1389 Heggedal
Telf 66794545 - epost: informasjon@jadu.no
Åpningstider:
Vi tar smittevern på alvor, og har derfor
innført strenge regler for besøk i vårt studio. Vi holder m.a.o. stengt for sporadiske besøk,
og må be deg om å bestille levering/henting gjennom å kontakte oss på epost,telefon eller sms.
Vår kapasitet er derfor noe begrenset, men vi klarer allikevel å opprettholde kvaliteten og de leveringsbetingelser vi er kjent for.
.

Copyright © Ja-Du FilmStudio A/S -            All Rights Reserved